Inițiatori


logo_anosr

 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este prima și cea mai importantă federație studențească, non-guvernamentală și non-partizană, fiind și singura federație studențească din România recunoscută la nivel internațional ca membră cu drepturi depline în cadrul Organizației Europene a Studenților (European Students’Union – ESU).

În prezent, ANOSR numără peste 70 de organizaţii studenţeşti din peste 70% din centrele universitare din România, majoritatea fiind înființate imediat după revoluție.

Obiectivul principal al federației este reprezentarea intereselor comune ale studenților la nivel național și internațional în relație cu instituțiile statului (precum Ministerul Educației, Guvernul României, Parlamentul României).  ANOSR se bazează pe principiile transparenței și non-partizanatului, facilitând accesul oricărei structuri studențesti reprezentative și non-partizane, la inițiativele federației. ANOSR sprijină implicarea lor în procesul decizional la toate nivelele.

ANOSR se implică în dezvoltarea politicilor educaționale și de tineret la nivel național și internațional, formulând și susținând poziția studenților, oferind organizațiilor membre sprijin în implementarea eficientă a acestor politici la nivel local.

Ne mândrim cu:

  • Prima și cea mai importantă federație națională studențească din România
  • Singura federație studențească din România care are în structură organizații studentești ce au participat la evenimentele din 1989 si 1990, fiind continuatorii de drept ai mișcărilor studențești din 1990
  • Prima inițiativă legislativă aparținând 100% studenților, adoptată dupa propunerea și presiunile ANOSRSTATUTUL STUDENTULUI (Adoptat prin Ordin de Ministru în Martie 2012)
  • Zeci de modificări considerabile aduse și integrate în Legea Educației Naționale în vigoare și numeroaselor proiecte de lege dezbătute
  • Singurul reprezentant legitim al studenților din România la nivel internațional
  • Primul președinte român în cadrul Organizației Europene a Studenților (European Students’ Union – ESU) – domnișoara Ligia Deca
  • Cel mai mare studiu național studențesc ”Nevoile sociale ale studenților”– 20.000 de studenți (2011)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *